sobota, 18. oktober 2014

Spol (povzetek) /prebrano



Roman v svoji knjigi opiše svoj pogled na družbo in vlogo spola. Z večino njegovega pogleda na svet se ne strinjam.

Aritmetična sredina družbene sreče (omenja:...)
Uvedba zakonov; za dvig življenske prijetnosti
Hitler se odloči pobiti žide, homoseksualce in cigane
Sarkozy izseli rome, ker kradejo
Ku klux klan
Umetne oploditve
Družinski zakonik, homoseksualci posvojija otroka (ojdipov kompleks)

O sinovih in njihovih mamah
38% žensk in 60% moških od 25-34 let živi pri starših
»očetov ne je izgubil veljavo. Ne uboga ga ne sin, ne hčerka, še najmanj pa žena. Dokler bo tako se družbi slabo piše« 

I do not agree > beri Vsega smo krive ženske!

O vzgojnih klofutah
Matere nikoli ne smejo udariti svojega otroka, še posebno ne sina. Prav tako ne vzgojitelj, učitelj.  Če kdo lahko udari sina je to oče, ki pa sina tudi ščiti in je ljubeč. Deček se more svojega očeta tudi bati. Kajti če oče sinu nič (fizičnega) ne more , in če to deček ve, oče izgubi kredibilnost. Hčerk praviloma ne kaznujemo na ta način, saj so bolj čustveno razvite.  

Partly agree. Sem proti kakršnemu koli fizičnemu ali psihičnemu nasilju. Niti oče nima pravice udariti sina. Z vzbujanjem strahu in kaznimi  je najlažje "vzgajati" oziroma pripraviti ljudi, da te ubogajo. Najlažje se je spravljati na šibkejše, ki se ne morejo postaviti zase. Dislike.

O deklicah in njihovih očetih
Kako bo deklica spoznala vlogo moškega oz. očetovega penisa, če jo bosta posvojili dve lezbijki… ali bo ta odraščala brez očeta?
Kako bo deček razvil občutek krivde, če ne bo skozi  tabu incesta doživel kastracijsko pretečega očeta? Tako bo otrok lahko tožil državo ki mu je z družinsko zakonodajo sistemsko vsilila dve mami ali dva očeta.

»Otrokovi starši morajo biti različnega spola, če želimo, da se otrok razvije v normalno osebnost, z normalno spolno željo in partnerski odnosom.«

I do not agree. Mnogo otrok že zdaj odrašča v družini z le enim staršem in se razvijejo v normalno osebnost. Po drugi strani je lahko marsikateri homoseksualni par boljši starš otroku, kot heteroseksualni par (nasilje, alkohol, droge).

In tisti, ki se bojijo, da bo otrok homoseksualnih staršev tarča obrekovanja itd, ravno tisti so problem in ustvarjajo tovrstne predsodke ter dajejo napačen zgled drugim.

Ljuba moja hčerka, bodi moj sin
Moški, ki niso uresničili svojih športnih ciljev, v kolikor vidijo potencial v hčerki, bodo naredili vse, da jo popeljejo na pot, ki si jo sami želijo. Hčerke lahko posledično »naključno« naletijo na športno poškodbo, da jim tega ni potrebno uresničevati in imajo razlog več, da se lahko lotijo svojih športov (ples..).

Problem osebne nedoraslosti očeta.

Še ženske ali že moškinje
»V deželah in časovnih obdobjih, kjer se je moral moški zelo možato izpostavljati, so se vselej našle ženske, ki so se zgledovale po moških. Če ne drugače, so morale očetom igrati sinove, ki jih ni imel.«
»Sadovi feminizma so spoštovanja vredni: volilna pravica, varne hiše, nadzor in kaznovanje spolnega nadlegovanja, plačan porodniški dopust, enakost plače za enako delo…kvote v politiki in poslovnem svetu«
Sodobna ženska mora postati moškinja, da je kos vsem kariernim, družinskim in gospodinjskim opravilom.

Beri > Vsega smo krive ženske!

(varuške)
Ženska se karieristično izpostavlja podobno kot moški in si je kot (emanicipirana ) moškinja očitno tudi všeč – ni pa všeč tudi (pravemu tradicionalmneu, možatemu)moškemu. Nezavedno ji zamerijo tudi otroci, ki se morajo zadovoljiti z varuško. V resnici si otroci prvih nekaj let želijo predvsem ljubečo vselej prisotno mamico, očeta pa pozneje, po tretjem letu starosti.

O goloti (med otroki in starši)
Ni problematičen starševski pogled na otroško golot, problematičen je otroški pogled na starševsko.
Tabu incesta nam morajo starši spontano privzgojiti že v otroških letih (3-10let). Pa tudi v puberteti.

O razlikah med spoloma
Otroci (tako dečki kot deklice) ne morejo prebaviti enačenja spolov brez posledic:
-        -   Postanejo identitetno zbegani
-        -   Doživljajo dominanto mater in simbolno kastriranega očeta (brez možnosti odločanja), ki se ga dečki niti ne bojijo več, deklice pa ga ne spoštujejo zato, ker je moški simbolno kastriran. Tako otrok niti ne more normalno razrešiti ojdipovega kompleksa in na koncu postane moralno nerazsoden, etičen in še (deček) agresiven.


 Pri tem ne pomaga niti današnji šolski sistem:
-       -  Pridne punce postanejo odličnjakinje, imajo dovolj točk za elitne fakultete, v roku diplomirajo, se usidrajo v pomembnih službah, vmes pa odigrajo še ljubico dvajset let starejšemu šefu, direktorju ali profesorju
-      -   Na površje tako prihajajo mladi, goljufivi povzpetniški mladi moški, ki nimajo čuta za moralno razsojanje, brez etičnih odgovornosti, zdrave agresivnosti

-          Sistem bi moral delovati na pridne punčke in razgrajaške fante
       Disagree. Vzgoja dela svoje. Prav tako družba. Pridnim diploma ne zagotovi več dela.

Simbolna kastracija
Deček genitalno cel in deklica genitalno ne-cela sta v različnem odnosu do denarja.
Bankrot na simbolni (nezavedni) ravni pomeni silbolno kastracijo. Kastriran pa je seveda lahko samo moški. Tako izgubi svojo celost popolnoma. Simbolna kastracija ne gre za retorično frazo, pač pa za realno dejstvo v kolikor sezaraddi spoznavnega skepticizma sploh sme govoriti o dejstvih.
Fenomen ženske fascinacije z denarjem ni toliko v tem, da je ženski mogoče z denarjem marsikaj kupiti. Tudi pri njej ima denar falično simbolno strukturo, ki žensko fascinira ravno zaradi svojen simbolne asociativne povezanosti z moškim spolnim organom, ki je v osnovi osrednja figura ženske želje. Ženska kot ne-cela nenehno išče tistega naslednika očeta, ki ima organ več, ki na njenem telesu manjka.

O nadjazu, tajkunih in moralni razsodnosti
Joseph fritzlu je odsotnost ojdipovskega očeta povzročila odsotnost moralne razsodnosti. Za to naj bi bila kriva mama, ki je nagnala očeta??!
Človek, ki se valja v denarju in hkrati ne sočustvuje s trpečimi reveži mora imeti pokvarjen, nedograjen, Nadjaz.  Drobtinice, ki jih namenjajo  humanitarnim in drugim organizacijam so za odmisliti. Pri navideznem sočustvovanju gre za krinko, prek katere se delajo lepe za javnost, da so si všeč s točke s katere se gledajo. Poleg se po navadi nahaja infantilna (čustveno hladna oz. pogojevalna ljubeča) mati. Otrok pa tudi vemo kakšen pride iz tega.
Falično dominantna mati ima ob sebi običajno kolapsiran lik moža, ki je bodisi zapit ali odsoten. Niti ne živi rad ob taki ženski – moškinji in raje odide.
Janez rugelj je rekel, daje v feministično ideologijo ujeta ženska- moškinja danes tista, ki dela svojega moža kolapsiranega, faliranega!?!
Moški copata, ki je v družini izgubil avtoriteto, pa je družbeno sporen in neproduktiven, otroci potemtakem ne morejo odrasti v zrele, normalne odrasle.

O moških in njihovih težavah
Problem ni v moških temveč v emancipiranih in karierisičnih ženskah-moškinjah?!? Seksualno, čustveno nepotešenih?!?
Sinovi od mam dobivajo preveč ljubezni. Mame so premalo povezano z možmi. Premalo ljubijo in spoštujejo svoje može?!?
Oče bi moral biti velespoštovani?!?
Porodniški dopust je napaak?!?
V šolah so uspešni poženščeni fantje, metro, ubogljivi.. in odličnjakinje?!?
Moje: ne gre za enačenje spolov, temveč za spoštovanje s strani moških!!!
Moški so zbegani in se bojijo stopiti v odnose?
Moški dajejo, ženske sprejemamo. Zakaj potem ženske damo pri seksu?!?
Nazaj k tradicionalni družini?!? Kakšni? Moški glavni, ženske so tihe pri prešuštvih?!?

Vir: Spol; Roman Vodeb
&Moje mnenje v položni pisavi

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pritožbe, pohvale, predlogi